Jag är född och uppvuxen i Göteborg, med ett kort avbrott mellan 7 - 10 år av boende i Laos. Mina föräldrar bor kvar i mitt barndomshem vilket ligger ca 20 minuter med bil från oss. Tacksamheten jag känner inför att ha dem nära är OTROLIGT stor. De hänger hos oss nästan 2 gånger i veckan, tar min äldsta dotter på äventyr och stöttar oss jättemycket med barnen och i vardagen. Innan barn åt vi nästan aldrig så kallad husmanskost. Jag ville laga ny mat och experimentera i köket till den grad att det blev lite vääääl mycket. Efter barn har husmanskosten istället fått ta plats. Det blir nog så, naturligt, då husmanskost är enkel mat, att laga, smakerna och oftast billigt. Ugnsbakad falukorv med vällagrad ost, mycket smör i mos och syrlig kålsalladJag blev så fett sugen på ugnsbakad falukorv och bjöd helt enkelt på det. Jag tillsatte extra mycket smör i potatismoset och toppade korven med fin senap och väl lagrad ost för att höja den något. Det blev otroligt gott. Barnen älskade det och vi vuxna älskade det. En familjemiddag mitt i veckan En familjemiddag mitt i veckanOftast ser våra vardagar ut såhär när mamma och pappa kommer hem till oss: De hämtar Iben på förskolan vid 14. Går till en lekplats eller hittar på något i skogen. Kommer hem till oss och hänger. Jag lagar mat och vi äter vid 18.00. Sen stannar de till läggning vid 19.00-19.30. Så mysigt att ha rutiner tillsammans trots att man inte bor ihop. En familjemiddag mitt i veckan En familjemiddag mitt i veckanEn perfekt måltid som känns 100% kompatibel med familjemiddag. Det är också så kul att äta mat tillsammans som alla tycker om och äter. Vad brukar ni laga i familjen? Vad är din favorithusmanskost?