Påsken är en visuell påminnelse om att våren och sommaren är påväg. Det är också först då som primörerna börjar bli tillgängliga och dagarna är ljusa. För mig är det våren som firas, en påminnelse, ett avbrott och ett avslut.Jag har komponerad ihop ett påsk/vårbord. Flera personer har önskat detta, först kände jag nä påskmat, usch, sen kom jag på att en kan äta precis vad en vill och att jag älskar tiden kring påsk. Möjligheternas tid. När jag knåpar ihop en meny tänker jag på blandad textur, färg, smak och FRAMFÖRALLT en ska bli mätt. En middag kan inte bestå av olika sallader, 1 ägg och kanske en liten knäckemackor med smör. Du ska kunna i ditt huvud äta något till förrät, huvudrätt och efterrätt. Du ska kunna äta länge. Vill du smutta på en fräsch sallad mellan varven är det perfekt. Här har valt att ställa fram allt på samma bord för det är så himla trevligt. På bordet ser niVårsallad med svartrot, dijondressing, västerbottenost och mandlar länkSmördegspizza cacio pepe med gröddfil och tångrom länkPomme Anna med brynt vitlöksmör länkFänkålsallad med blodapelsin och tahinidressing länkKronärtskocka med citronolivolja, gräslök, persilja och balsamico länkPinjenöt- och citronkaka länk Vill ni ha recepten? Hjärta eller skriv ♥️