Jag bakar en del och har några favoritformar som både gör det enklare och snyggare att baka. Det har också frågats en del om vilka format jag använder, vilken storlek det är osv. Jag tycker det optimala är formar som går att använda till många olika sorters kakor och som gör att min kreativitet kan få flöda fritt. Man behöver inte ha så många för att få till roliga och snygga bakverk. Lekue silikonformar för muffins, halvklot och halvklot mini Muffinsformen är toppen när du vill baka kakor som ska bli mindre. Jag gör exempelvis mazariner i denna. Då blir dem höga, lätta att fylla och framförallt enkla att ta ut. Det är också nice att göra brownies i dessa om du vill servera dem lite snyggare till en dessert. Länk till muffinsform Silikonform halvklot. I dessa gör jag bland annat mousse för servering till dessert eller mousse för topping av tårtor. Du häller bara ner moussen, fryser och du får en perfekt form, portion och den blir fin och blank. Det ser också så proffsigt ut. Länk till silikonform halvklot Lekue silikonform litet halvklot. Lite samma funktion som ovan men ju mindre desto snyggare när det kommer till pynt. Du kan också arbeta med denna samt den större för varierande storlek. Det ger verkligen en fin look. Länk till silikonform halvklot mini Pajform med lös botten (krisp och enkel att få ut) Detta är ett MÅSTE när du vill göra snygga dessertpajer. Om du smörjer den ordentligt är det jättelätt att ta ur formen och pajformen blir krispig och for en perfekt form. Enkel att arbeta med. Länk: Pajform med lös botten Extra hög springform (20 cm) För mindre och högre kakor. Älskar att göra mindre men högre kakor eller tårtor. Alla runda kakor eller tårtor gör jag i denna. Jag använder samma mängd som för den mer klassiska storleken på en springform, ca 28cm i diameter. Det enda man ska tänka på är att gräddningen tar lite längre tid eftersom kakan blir tjockare, men det är så värt för du får en hög kaka som i alla fall jag tycker är mycket snyggare än en stor låg.Länk: Extra hög springform Brödform Perfekt för bröd och kakor. Gillar när de är breda så att du får ett brett högt bröd eller kaka. Jag använder brödformar till så mycket mer än bröd. Smörjer du den och använder bakplåtspapper kan du baka allt i denna. Om jag vill ha en avlång brownie exempelvis använder jag denna istället för att köpa en lägre avlång form som är avsedd för den klassiska brownien. Länk: Brödform Kvadratisk bakform med avtagbar botten Denna är perfekt för kärleksmums eller andra kakor till många personer som du annars gör på plåt. Med avtagbar botten är den enkel att arbeta med och kunna servera kakan snyggt. Länk: kvadratisk bakform